Vacature jeugdwerker

Vacature jeugdwerker

0

Vacature jeugdwerker IKJU

GEZOCHT: JEUGDWERKER IKJU

(8 uur per week, voor 1 jaar) 

Geniet je van het contact met jongeren? Houd je van organiseren en overzicht houden? Werk je graag samen in een geweldig team met enthousiaste vrijwilligers? Dan is deze functie zeker wat voor jou!

Vier Utrechtse kerken zijn op zoek naar een jeugdwerker om het gezamenlijk Interkerkelijk Jeugdwerk Utrecht (IKJU) te coördineren, een prachtbaan! En een baan die gemakkelijk te combineren is met een studie of andere functie. Waar wacht je nog op?!

IKJU

Elke twee weken komen er ongeveer 120 kinderen en tieners samen vanuit verschillende kerken in Utrecht. Het IKJU jeugdwerk wordt georganiseerd door de Jacobikerk (PKN), de Jeruzalemkerk (NGK), Nieuwe Kerk (PKN) en de Singelkerk (CGK). De kinderen en tieners komen samen in verschillende clubs: Kids Club (groep 5-6), Rock Solid (groep 7-8), Solid Power (klas 1-2), Young (klas 3-4) en OG’sus (oudste groep). Deze clubs worden aangestuurd door ongeveer achttien jeugdleiders. IKJU bestaat op dit moment acht jaar. Doel van IKJU is om kinderen en jongeren een plek te bieden waar ze christelijke vrienden kunnen ontmoeten en vriendschap mag groeien. Ook niet-kerkelijke jongeren zijn van harte welkom. Zo willen we bijdragen aan de vorming van jongeren en creëren we een netwerk van christelijke jongeren in Utrecht.

Wat kan je verwachten van de functie?

De belangrijkste taken zijn:

 • Spin in het web tijdens de clubavonden; aanspreekpunt voor ouders en jeugdleiding;
 • Coördinatie van de clubs; maken van jaarplanning, werven en aansturing leiding. Je zorgt dat er geschikt materiaal is voor tijdens club;
 • Organisatie en aansturing van extra activiteiten zoals het jaarlijkse kamp of de schaatsmiddag;
 • Advisering van en afstemming met IKJU-raad met daarin afvaardiging van de vier kerken;
 • Communicatie via de website, nieuwsbrief en app richting jeugd, ouders en kerken over wat er speelt bij IKJU;
 • Bijhouden van financiën clubwerk.

Wat verwachten we van jou?

Jij vervult een brugfunctie tussen de door de vier kerken geformuleerde beleidsmatige doelstellingen en de concrete clubavonden. Ook moet je in kunnen spelen op de dynamiek op de clubs en IKJU in het algemeen en hierover mee kunnen denken met de IKJU-raad. We verwachten daarom van jou dat je:

 • HBO werk- en denkniveau hebt (een opleiding rond theologie en/of jongeren is een pré);
 • Actief lid bent van één van de deelnemende kerken of een kerk in een vergelijkbaar kerkverband;
 • Makkelijk overzicht houdt en goed kan coördineren;
 • Goed zelfstandig kan werken;
 • Toegankelijk bent in het contact met kinderen, tieners en ouders;
 • Proactief handelt, ideeën meebrengt en kansen benut.

Functie voor een jaar met mogelijke verlenging

De huidige jeugdwerker neemt afscheid per augustus. We willen daarom graag snel iemand opnemen in het team!

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao van de PKN voor de functie van kerkelijker werker; deze functie is ingeschaald in schaal 8. Je komt in dienst van de Protestantse Gemeente Utrecht (PGU), twee van de deelnemende kerken zijn namelijk onderdeel van de PGU.

Je werktijden kan je zelf indelen, lekker flexibel dus! Bij de tweewekelijkse clubavonden ben je (meestal) aanwezig op vrijdagavond en zondagavond.

Meer weten?

Wil je meer weten?

We gaan graag met je in gesprek om te ontdekken of er een match is en wat jouw ideeën zijn! Mocht je vooraf meer informatie willen, dan kan je contact opnemen met Rosanne (Jeugdwerker over inhoud functie) of Simone (lid IKJU-raad over procedure). Hun contactgegevens zijn:

 • Rosanne: 06-19078096 of info@ikju.nl
 • Simone: 06-27043035

Reageren?

Reageren kan tot en met 25 juli 2022. Bij eerder ontvangen reacties kunnen gesprekken eveneens voor de gecommuniceerde deadline worden gevoerd.

Je kan solliciteren door een motivatie en CV te sturen naar krmpersoneel@jacobikerk.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.