Over IKJU

Home / Over IKJU

Welkom bij IKJU

Het Interkerkelijke Jeugdwerk in Utrecht (IKJU) is ontstaan door een samenwerking van vier kerken in Utrecht. Deze kerken werken samen op het gebied van jeugdwerk om zo een stadsbreed netwerk van jeugd te krijgen in Utrecht. Samenwerken maakt het ook makkelijker om goed jeugdwerk te organiseren. Ons jeugdwerk wordt gecoördineerd door onze jeugdwerker Rosanne.

Het jeugdwerk van het IKJU wil graag:

We vatten het jeugdwerk van IKJU samen in vijf kernwoorden: 

  1. Vrienden – Sterke en eerlijke vriendschappen tussen kinderen en jongeren onderling, maar ook connecties met de (club)leiders. Vrienden helpen bij het ontdekken van wie je bent, waar je bij hoort en wat je mag geloven.
  2. Vieren – Met elkaar het leven delen, plezier maken, lachen, ontspannen, lol maken en Gods grootheid ontdekken en ervaren. Elkaar ontmoeten tijdens clubavonden, samen eten, muziek maken en/of andere (ontspannende) activiteiten doen. God danken voor wat Hij heeft gedaan. Juist als we samen iets leuks doen, vieren we de liefde van God.
  3. Vormen – Geloof ontwikkelt zich een leven lang. Wij sluiten aan bij de uitdagingen, kansen en vragen van de jeugd. Ze mogen ontdekken wie God is, wie ze zelf zijn (in hun eigen leefomgeving), hoe je bidt, hoe je de Bijbel leest en wat die hen te zeggen heeft. Kortom: hoe geloof zichtbaar wordt in hun leven.
  4. Verwonderen – We willen ons samen met de jeugd verwonderen over Gods grootheid en het kennen en volgen van Jezus. Het mysterie van liefde. Daarbij willen we niet per de antwoorden geven, maar naarmate de jeugd ouder wordt, een onderzoekende en nieuwsgierige houding stimuleren.
  5. Verschil maken – We willen aan kinderen en jongeren laten zien en ze laten ervaren hoe je geloof in de praktijk kunt brengen. Dat het geloof betekenis heeft voor het dagelijks leven. Dit kan door de uitvoering van missionaire en/of diaconale activiteiten waarbij we aansluiten bij bestaande activiteiten.

Wil je meer lezen over ons verhaal, kijk dan hier: VISIE achter IKJU

Het IKJU is een samenwerking tussen de volgende gemeentes:

Jacobikerk
Jeruzalemkerk
Singelkerk
NieuweKerk